Cursus EHBO bij kinderongevallen

Op 13 september start in de Scheppingskerk te Leiderdorp weer een cursus EHBO bij kinderongevallen. De cursus duurt vier avonden en is bedoeld voor ouders en voor mensen die professioneel met kinderen werken. Een breed scala van onderwerpen komt aan bod. Allereerst preventie van ongevallen; de meeste ongevallen vinden namelijk plaats in en rondom het huis. Verder hoe te handelen bij kleine ongevallen zoals een bloedneus, insecten- en dierenbeten. En wat je moet doen als een kind valt en tandletsel heeft. Ook onderwerpen als verslikken, botbreuken, kneuzingen, brandwonden, een val op het hoofd en wondverzorging komen uitgebreid aan de orde. Ook is er aandacht voor het acuut zieke kind.

Naast de theorie wordt ook praktisch geoefend. In het aanleggen van mitella’s en wond(druk)verbanden, maar ook hoe te handelen bij verslikken. Tijdens de training reanimatie wordt geoefend in mond op mond beademing en het geven van hartmassage. Hierbij wordt gebruik gemaakt van speciale kinder reanimatiepoppen.

De cursus wordt gegeven door Marianne van der Voorst, als gespecialiseerd (IC)verpleegkundige werkzaam in het LUMC. Marianne is 2e graads leraar verpleegkunde en is jarenlang als docent en cursusleider verbonden geweest aan de specialistische opleidingen van het LUMC. Zij heeft in het verleden onder meer de cursus Kinder IC ontwikkeld en geïmplementeerd.

In mei en juni dit jaar is deze cursus al eerder gegeven. De veertien deelnemers waren allen zeer enthousiast. Een aantal van die cursisten werken op een kinderdagverblijf, de overige hadden interesse als ouder. Omdat er voor die cursus al meer inschrijvingen dan plaatsen waren, is besloten deze cursus nu te herhalen.

De cursus wordt gegeven van 19.45 uur tot 22.15 uur op maandag 13 & 20 september, woensdag 6 oktober en op maandag 11 oktober. De kosten bedragen € 93,50, inclusief koffie/thee en het cursusboek kinder-EHBO van het Oranje Kruis. Nadere informatie staat op de website van ZorgBeter Opleiding en Advies. Aanmelding kan per e-mail naar info@zorgbeter.nl of telefonisch via 071-5013806.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×