CDA wil meetpunten geluidsoverlast Schiphol

De Leidse CDA-fractie maakt zich al enige tijd zorgen over de toenemende geluidsoverlast van Schiphol. Daarom heeft raadslid Abram Flippo vragen gesteld aan het college over een nieuw systeem van meetpunten. Flippo: “Als je wilt klagen bij Schiphol over de toename van het geluid, zul je met bewijzen moeten komen. Tot nu toe wordt het geluid alleen door de luchthaven zelf berekend, maar niet echt in Leiden zelf gemeten”. De Stichting Geluidsnet ontwikkelt nu een methode om de overlast te meten. Gemeenten die mee willen doen, moeten daarvoor betalen. Flippo: “Oegstgeest schijnt al mee te doen, maar ook voor Leiden zou dat heel nuttig zijn”.

“Daarom vraag ik de wethouder om contact op te nemen met de Stichting Geluidsnet en te kijken of wij voor een beperkt bedrag ook meetpunten in Leiden kunnen krijgen. Pas dan kunnen we onafhankelijk en wetenschappelijk aantonen, wat veel Leidenaren al weten: de overlast neemt toe,” aldus het Leidse raadslid.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×