Nieuwe collectieve ziektekostenverzekering voor minima

Wethouder Wim de Boer (Sociale Zaken) en Ronald Hendriks van verzekeraar Zorg en Zekerheid zullen maandag 23 augustus een nieuwe overeenkomst voor een collectieve aanvullende ziektekostenverzekering ondertekenen. Sinds 1998 zijn er afspraken tussen de gemeente Leiden en zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid over een degelijke en betaalbare (collectieve) aanvullende ziektekostenverzekering voor inwoners van Leiden met een laag inkomen (tot 110% van het sociaal minimum). De gemeente hecht hier veel waarde aan en betaalt daarom via het Leidse minimabeleid een deel van de premie. In 2004 is dat een bedrag van € 9,75 per klant per maand.

Een nieuwe overeenkomst was noodzakelijk om de wijzigingen in het Ziekenfondspakket per 1 januari 2004 op te vangen en dit pakket voor de klant zodanig te verbeteren, dat in veel situaties bijzondere bijstand niet meer nodig is. Hierdoor is het pakket uitgebreider geworden en kennen sommige kosten een hogere vergoeding. Daarnaast kan de klant in de nieuwe overeenkomst kiezen voor twee verschillende pakketten: de AV-Gemeente-Standaard (€ 10,95 per maand) of de AV-Gemeente-Top (€ 18,50 per maand). Vanzelfsprekend biedt het laatstgenoemde pakket meer dekking. Kinderen tot 18 jaar zijn in alle gevallen gratis meeverzekerd.

Door de ondertekening van de nieuwe overeenkomst wordt de huidige collectieve aanvullende verzekering per 1 september 2004 vervangen door de AV-Gemeente.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×