Vier aanhoudingen wegens diefstal en heling

De Politie Hollands Midden heeft afgelopen zaterdag in Rijpwetering twee Leidenaren van 28 en 45 jaar aangehouden op verdenking van het plegen van (fietsen)diefstallen en heling. Naar aanleiding van een groot aantal fietsendiefstallen in de Duin- en Bollenstreek sinds 2003, is de Politie Hollands Midden een onderzoek gestart. Onder andere door te posten, kwam de politie de twee Leidenaren op het spoor. In de tuin van de 45-jarige verdachte werden op vrijdag 13 augustus vijf gestolen fietsen in beslag genomen. Twee van deze fietsen waren de nacht daarvoor gestolen uit een woning in Voorschoten.

Toen de beide verdachten werden aangehouden, waren ze met een auto en een aanhangwagen met goederen onderweg naar een rommelmarkt. In totaal werden ongeveer dertig fietsen, speelgoed, een aantal DVD’s, twee buitenboordmotoren en andere goederen, waaronder kleding en elektrisch gereedschap, in beslag genomen. Van een aantal van deze goederen was eerder aangifte gedaan van diefstal.

In hetzelfde onderzoek is op 14 augustus een 32-jarige man uit Spijkenisse aangehouden. Hij wordt verdacht van heling en het doorverkopen van gestolen waar. Hij is na verhoor bij de politie weer heengezonden. Ook heeft de politie zaterdag 14 augustus tijdens een doorzoeking in het huis van een 47-jarige vrouw uit Leiden 4.000 euro in beslag genomen. De vrouw is aangehouden op verdenking van heling. Ook zij is na verhoor weer heengezonden.

Personen die onlangs een fiets hebben gekocht op een rommelmarkt in de Duin- en Bollenstreek of op een rommelmarkt in de directe omgeving worden nadrukkelijk geadviseerd om na te gaan of hun fiets niet van diefstal afkomstig is, bijvoorbeeld via het framenummer van de fiets.

De politie verzoekt eigenaren van gestolen fietsen die nog geen aangifte hebben gedaan dit alsnog te doen.

Aangifte kan inmiddels ook via internet; www.politie.nl

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×