Automobilist 127 keer voor zelfde overtreding op de bon

Een automobilist uit Leiden heeft het klaargespeeld bijna 130 keer gesignaleerd te worden voor dezelfde overtreding. De politie kwam daar tijdens een verkeerscontrole achter. De 52-jarige man werd gecontroleerd omdat hij geen gordel droeg en niet handsfree belde. De man moet nog ruim 6500 euro aan boetes te betalen.

De politie controleerde dinsdag op de A12 ter hoogte van Zevenhuizen-Moerkapelle de bestuurder van een cabriolet. Deze bleek nog 130 boetes te moeten betalen, goed voor een totaal bedrag van 6702,87 euro, dan wel 957 dagen hechtenis. Van deze zaken betroffen 127 boetes voor hetzelfde feit, namelijk ,,tegen de verplichte rijrichting rijden.” De man is aangehouden en wordt voorlopig vastgehouden.

De 127 overtredingen waren allemaal in de Breestraat in Leiden gepleegd. Volgens de man had hij reeds een betalingsregeling getroffen en hadden werknemers van zijn bedrijf de overtredingen gepleegd. Volgens het KLPD was inderdaad een betalingsregeling met hem getroffen, alleen had hij zich niet aan de afspraken gehouden. ,,Ook blijft hij als eigenaar van de bedrijfsauto verantwoordelijk voor de overtredingen”, aldus een woordvoerder van het KLPD.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×