Politie onderschept verdachte helikopter boven Wassenaar

Een helikopter van de politie heeft woensdagavond in de buurt van Wassenaar een verdachte helikopter onderschept. Dat gebeurde nadat boven een landgoed in Wassenaar een pakketje uit de helikopter was gegooid. De politie onderzoekt de zaak, maar het lijkt volgens een woordvoerster voorlopig niets met terreur te maken te hebben. Het pakketje is volgens de woordvoerster niet terechtgekomen in landgoed De Horsten, waar prins Willem-Alexander en prinses Máxima wonen. De Rijksvoorlichtingsdienst bevestigde ook dat het incident niets met De Horsten te maken heeft. De politiewoordvoerster kon nog niet aangeven waar het pakketje precies terecht is gekomen.

De politiehelikopter heeft de verdachte helikopter naar Schiphol begeleid. Volgens een ooggetuige zijn uit dat laatste toestel twee mannen gestapt, de piloot en een man met een televisiecamera. Politieagenten waren ter plaatse.

Eerder op de avond heeft boven paleis Huis ten Bosch en de bebouwde kom in de directe omgeving een parapente gevlogen. Dat is een soort bestuurbare parachute. De parapente, die richting Leidschendam vloog, is uiteindelijk in Zoetermeer geland. Daar heeft de politie de bestuurder aangehouden.

De man, een 34-jarige Hagenaar, was in Zoetermeer opgestegen. Volgens de politiewoordvoerster wilde de man een keer over Den Haag en Zoetermeer zweven. Het is echter verboden om boven de bebouwde kom met een parapente te vliegen. De Hagenaar mocht, nadat proces-verbaal tegen hem was opgemaakt, weer naar huis.

Boven paleis Huis ten Bosch geldt in elk geval een verbod om laag te vliegen. Ook binnen een straal van 1 mijl (1852 meter) rond landgoed De Horsten mogen piloten niet lager dan ruim 600 meter vliegen.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×