TV West start regio-versie Opsporing Verzocht

TV West start op woensdag 15 september met een regionaal opsporingsprogramma onder de naam ‘Team West’. Elke woensdagavond wordt het ongeveer acht minuten durende Team West direct na het journaal van 18.00u uitgezonden. Dat is dus ongeveer om kwart voor zeven. Later die avond komt Team West direct na de nieuwsuitzending om 19 minuten over het hele uur.

In Team West werken de politieregio’s Haaglanden en Hollands Midden, het openbaar ministerie Den Haag en Radio TV West samen. Het programma bestaat uit drie onderdelen: een opsporingsbericht, een terugkoppeling van eerder uitgezonden opsporingsberichten en een journalistieke achtergrondreportage over ‘veiligheid’ in de meest brede zin van het woord.

In het opsporingsbericht wordt de kijkers om hun medewerking gevraagd bij het oplossen van ernstige misdrijven die in het arrondissement Den Haag zijn gepleegd. Ook Leiden valt onder dat arrondissement. Net als bij landelijke opsporingsprogramma’s bepaalt justitie bij Team West de inhoud van het opsporingsbericht. Een opsporingsbericht op radio of televisie is een opsporingsmiddel. Over de inzet hiervan beslist de Officier van Justitie.

Omdat de kijkers willen weten of hun tips hebben geleid tot ontwikkelingen in het onderzoek, vormt de terugkoppeling een vast onderdeel van Team West, waarin kijkers kunnen zien wat er met de tips is gebeurd.

Het derde en laatste onderdeel van Team West bestaat uit een journalistieke achtergrondreportage. De onderwerpen passen bij de aard van het programma en zullen dus een link hebben met veiligheid, politie, bijzondere opsporingsdiensten of justitie. Doel ervan is het publiek meer inzicht te verschaffen in het werk van politie, justitie en hulpdiensten.

De opsporingsberichten die door Radio TV West worden uitgezonden zijn ook pagina 140 van TV West teletekst te lezen.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×