Leiden stelt Fonds Wijkinitiatieven beschikbaar aan burgers

Bewoners, scholen en bedrijven in de gemeente Leiden kunnen tussen 17 september en 15 oktober een plan indienen om zelf te werken aan een schone en opgeruimde straat of buurt. De gemeente stelt via het Fonds Wijkinitiatieven een bedrag beschikbaar voor initiatieven om de wijk groener te maken, schoonmaakacties te organiseren en speeltoestellen en speelplekken op te knappen en te onderhouden. Het beste plan op het gebied van schoonmaken wordt beloond met de Leiden Ruimt Op!-prijs.

Een plan moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moeten plannen ten goede komen aan het milieu in de eigen straat of buurt. Naast het bedenken van het plan, is het de bedoeling dat initiatiefnemers zelf meehelpen aan de uitvoer ervan. Bovendien moet een plan door een groot aantal mensen uit de straat of buurt gesteund worden. Het indienen van een plan kost niets, maar de uitvoering moet wel binnen het vaste budget van het fonds passen. Zo heeft een schoonmaakactie een vast budget van € 115,- . Bij een actie om de buurt groener te maken worden de kosten vergoed tot een maximum van € 1.150,- en het budget voor een actie om speeltoestellen en speelplekken op te knappen, kent een maximum van € 230,- .

Bewoners, bedrijven en scholen die een plan willen indienen, kunnen contact opnemen met mevrouw Van Polanen van het secretariaat Wijkbeheer via telefoonnummer 071-5167602. Bij de balies van het stadhuis, het Stadsbouwhuis en de dienst Milieu en Beheer kunnen geïnteresseerden een inschrijfformulier ophalen.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×