Dronken Leidenaar ramt lichtmast

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 30-jarige automobilist uit Leiden aangehouden die met zijn auto tegen een lantaarnpaal op de Maresingel was gereden. De lichtmast werd daarbij volledig vernield. De agenten lieten de man blazen toen ze een sterke alcohollucht roken. De ademanalyse gaf een waarde aan van 635 ug/l, dat is bijna drie keer meer dan toegestaan. In de nacht van zaterdag op zondag moest ook een 20-jarige man uit Leiderdorp zijn rijbewijs inleveren. Deze maakte het nog bonter met zijn alcoholgebruik.

Hij was met zijn snorfiets rond 02.00 uur gevallen op de brug tussen de Haarlemmerstraat en De Haven. De ademanalyse gaf een waarde van 950 ug/l (ruim vier keer teveel). De politie maakte tegen beide verdachten proces-verbaal op.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×