Nummers 10 Gemeenteraad organiseren spreekuren

Op initiatief van het nieuwe gemeenteraadslid Jos Posthuma (Groen Links), start vanaf zondag 10 oktober in Theehuis De Leidse Hout een politiek spreekuur. Het is bedoeld om de Leidse burgers de gelegenheid te geven vrij met de aanwezige gemeenteraadsleden en met elkaar van gedachten te wisselen over alles wat hen bezighoudt. Ook algemene landelijke of internationale politieke kwesties kunnen aan de orde komen. Het hangt af van de aanwezigen en hun wensen.

“Burgers moeten van tijd tot tijd bij leden van de gemeenteraad terecht kunnen voor hun vragen”, zegt raadslid Posthuma. “Men moet dan natuurlijk niet verwachten dat er direct oplossingen kunnen worden gegeven of een harde toezegging dat een probleem kan worden opgelost”, waarschuwt hij. Wel worden er afspraken gemaakt wat er met de kwestie gebeurt.

De burgemeester heeft sinds kort een spreekuur op maandagmorgen geopend, maar voor weinig mensen is dat een geschikt tijdstip. Het Politiek spreekuur op zondag in de Leidse Hout van de nummers 10 in de Gemeenteraad vormt een goede aanvulling om de kloof tussen burger en bestuur klein te houden. De nummers 10 voor de PvdA (Daan Iken), VVD (Frederik Zevenbergen) en Groen Links (Jos Posthuma) vonden in Bernard Stöxen (oud gemeenteraadslid LWG/de Groenen) een enthousiaste ‘uitbater’ voor het idee. “Ik vind het een fantastische idee en het past goed bij mijn wens om op de zondag het Theehuis ‘de Leidse Hout’ een ontmoetingsplek in Leiden te laten zijn. Hét adres tegen stadse stress”, meent Stöxen. “De formule kan nog aangepast worden”, vertelt Daan Iken. “Ik hoop dat veel mensen op deze manier zich weer met hun stad gaan bemoeien en dat het contact tussen de plaatselijke politici en de burgers ermee wordt versterkt.”

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×