Juristen geven De Geus 'viruswaarschuwing'

Zelfs de meestal keurige vakbondsjuristen zijn boos op Minister Aart-Jan de Geus. Daarom gaan ook zij actie voeren. Dat gebeurt vandaag bij de start van de Conference on Labour Law in Europe’ in de Holiday Inn in Leiden. Om 9.30u stonden de juristen bij de ingang van het hotel om de minister een warm welkom te bezorgen. Niet in toga, maar in een medisch outfit, voorzien van mondkapjes. De juridische medewerkers van FNV, CNV en MHP willen een ‘viruswaarschuwing’ afgeven: een virus dat het stelsel van sociale zekerheid en de normen van het arbeidsrecht aantast.

FNV-federatiebestuurder Peter Gortzak overhandigde de minister namens de vakcentrales FNV, CNV en MHP een petitie, waarin concrete juridische stappen worden aangekondigd tegen het voorgenomen AVV-beleid van de minister.

Ook delen de demonstrerende juristen de rest van de dag aan de internationale gasten vertaalde pamfletten uit met: “Labour Law in the Netherlands: steps back to 1910” en ”Freedom of Collective Bargaining under attack!”

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×