Noordwijker omgekomen bij vliegtuigcrash

Bij de crash van een ultralicht vliegtuigje dinsdag in Lelystad zijn een 45-jarige man uit Emmeloord en een 48-jarige man uit Noordwijk omgekomen. Dat heeft het Korps Landelijke Politie Diensten (KLPD) bekendgemaakt. De gegevens konden niet eerder worden verstrekt, omdat de familie pas woensdagochtend de slachtoffers heeft geïdentificeerd.

Het tweepersoonsvliegtuigje stortte dinsdagmiddag neer. Het kwam terecht in de bosjes naast de Buizerdweg in Lelystad. De Raad voor de Transportveiligheid en de luchtvaartpolitie onderzoeken het ongeluk. De politie kijkt naar de schuldvraag. De Raad heeft de taak te onderzoeken of een dergelijk ongeval in de toekomst kan worden voorkomen.

De luchtvaartpolitie denkt nog minimaal twee maanden nodig te hebben om het onderzoek af te ronden, aldus woordvoerder Ed Kraszewski.

Advertentie

Geen categorie


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×