Voorlichtingscampagne voor zorgverleners

ZorgKracht is een voorlichtingscampagne gestart om verpleegkundigen en verzorgenden in de Leidse regio te informeren over de mogelijkheden om als zelfstandig zorgverlener te werken. Regelmatig keren ervaren zorgverleners hun werkgever de rug toe, uit onvrede over werkdruk en gebrek aan voldoening. Daardoor gaat kostbare capaciteit verloren binnen de zorg. Starten als zelfstandige in de zorg biedt volgens ZorgKracht een aantrekkelijk alternatief.

Uit een vorig jaar gepubliceerd onderzoek van de Organisatie voor Strategisch Arbeidsmarktonderzoek (OSA) blijkt dat de ongeveer 5.000 zelfstandige zorgverleners in Nederland over het algemeen heel tevreden zijn met het werk dat ze doen. Het meest gewaardeerd wordt de vrijheid om zelf te bepalen wanneer men werkt en de vrijheid om zorg te verlenen op een manier die bij hen past.

Zorgverleners hebben echter vaak geen idee wat er allemaal komt kijken bij het starten als zelfstandig zorgverlener. Om in die informatiebehoefte te voorzien organiseert ZorgKracht onder meer een voorlichtingsbijeenkomst. Deze vindt plaats op maandag 15 november a.s. om 20.00 uur in de Scheppingskerk te Leiderdorp, Van Poelgeestlaan 2. De toegang is gratis.

Aanmelden is gewenst en kan via een mail aan info@zorgkracht.org. Op de website www.zorgkracht.org treffen geïnteresseerde zorgverleners meer informatie aan over de onderwerpen die aan bod komen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×