"Universiteit verantwoordelijk voor slecht studieklimaat"

Staatssecretaris Rutte van Onderwijs stelt universiteiten verantwoordelijk voor een slecht studieklimaat. Dat meldt RTV West. Rutte heeft geconstateerd dat studenten enthousiast de universiteit binnenstappen en na een jaar alle inspiratie kwijt zijn. Volgens de bewindsman is dat onacceptabel. Hij zei dat woensdag tijdens een debat met studenten in Leiden.

Volgens de staatssecretaris heerst er op de universiteiten geen uitdagend intellectueel klimaat waardoor studenten geïnspireerd worden en blijven. Rutte ziet het als de taak van studenten zich optimaal te ontwikkelen. Hij vindt wel dat studenten harder moeten studeren. Zelf deed hij zeven jaar over zijn studie geschiedenis in Leiden.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×