SP-jongeren in debat over vakbonden

Donderdagavond organiseert ROOD-Leiden, jongeren in de SP, de eerste van een serie maandelijkse debatavonden. Deze eerste keer is het thema ‘Vakbonden, breken of versterken?’, met sprekers van het FNV, de SP en de VVD. Het debat begint om 20:30 in de SPeer aan de Marnixstraat 18.

De bezuinigingsplannen van het kabinet Balkenende II hebben de vakbonden dit jaar een nieuw leven ingeblazen. Dit leidde tot het voorlopig hoogtepunt op 2 oktober, toen de grootste vakbondsdemonstratie ooit in Nederland werd gehouden. ROOD-Leiden sluit aan bij de hernieuwde interesse in de vakbonden en gaat in discussie over de rol van vakbonden en het nut van stakingen.

Namens het FNV zal Gerard van Hees spreken. Naast bestuurslid van FNV Bondgenoten is hij fractievoorzitter van GroenLinks in de Leidse gemeenteraad. De SP zal vertegenwoordigt worden door Paul Ulenbelt, fractiemedewerker in de Tweede Kamer op het gebied van sociale zaken.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×