D66 wil fietsenstalling onder Stadhuisplein schrappen

D66 ziet niks in de geplande, bewaakte en gratis, fietsenstalling die onder het Stadhuisplein is gepland. Fractievoorzitter Paul van Meenen kwam dinsdagavond met een oproep aan het College van B&W en de andere fracties in de gemeenteraad om serieus te kijken naar meerdere kleine stallingen verdeeld over het centrum. Volgens D66 zitten fietsers niet te wachten op één centrale stalling. “Mensen willen niet een paar honderd meter lopen om hun fiets kwijt te kunnen,” zo verklaarde van Meenen dit ‘gedachtenexperiment’ van zijn partij. Wethouder Hillebrand verwees het experiment meteen naar de prullenbak.

“Meerdere kleine stallingen vergen een veel grotere investering en zijn bovendien veel te duur in de exploitatie,” zo verdedigde Hillebrand de keuze van het college. “Het Stadhuisplein is de ideale locatie. Midden in het Aalmarktgebied en naast de Rijn Gouwe Lijn”. Bovendien kunnen mensen straks anders al die stallingen niet vinden en gaat u volgend jaar vragen om de invoering van een FRIS (fietsroute informatie systeem) om de mensen naar plekken te verwijzen waar ze hun fiets kunnen stallen.

Van Meenen bleef bij zijn punt en wil nu van het college een onderbouwing van de kosten van de verschillende varianten. “De stalling staat in het collegeprogramma uit 2002 en ik vind dat je na 2,5 jaar ook weleens mag nadenken of het allemaal nog voldoet aan de huidige wensen”.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×