Gemeente wil referendumverordening aanpassen

De Leidse referendumverordening wordt aangepast. Naar aanleiding van het referendumverzoek over het Aalmarktproject en de Rijn Gouwe Lijn wil het college een aantal zaken voortaan uitsluiten van de mogelijkheid om er een referendum over te houden. “Zo zijn we terughoudend met het mogelijk maken van bovenlokale referenda,” zo licht wethouder Geertsema toe.

Overigens is nog niet helemaal duidelijk hoe de Leidse referendumverordening wordt aangepast nu landelijk de Tijdelijke referendumwet (Trw) recent is gesneuveld. Dit feit is nog niet in de Leidse verordening verwerkt. Volgens Geertsema blijft het wel mogelijk om lokale referenda te houden.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×