Deelnemer ROC Leiden geselecteerd voor Nederlands Rugbyteam

Ian van der Werf is door bondscoach Alex O’Dowd geselecteerd voor het Nederlands rugbyteam. De leerling van de opleiding Sport & Bewegen van ROC Leiden deed afgelopen zaterdag in Amsterdam mee aan de oefenwedstrijd tegen het Zuid-Afrikaans team. Hier stond hij als 19-jarige tegenover mannen met een grote staat van dienst. Vorige maand nam Ian met Oranje onder 21 jaar deel aan het Europees jeugdkampioenschap in Polen. Daar werd hem al voorspeld dat hij rekening moest houden met een uitnodiging voor het ‘grote’ Oranje.

Bij zijn club, de Haagse Rugby Club (HRC), heeft Ian dit jaar voor het eerst een basisplaats in het zeer succesvolle hoofdteam, dat tevens Europacup speelt. Vanaf zijn vroege jeugd heeft hij alle nationale jeugdselecties doorlopen. Hij traint hiervoor vijf avonden per week.

Ian geeft ook trainingen aan de jongste jeugd van zijn club. Hierbij maakt hij gebruik van de lessen die hij tijdens zijn opleiding Bewegingsleider niveau 3 bij ROC Leiden volgt.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×