Deel Zuid-Hollandse snelwegen spekglad bij regen

Delen van het snelwegennet van Rijkswaterstaat in Zuid-Holland zijn zo versleten dat bij regen extreem slipgevaar ontstaat. Dat heeft een woordvoerster van Rijkswaterstaat vandaag bevestigd. Het gaat om delen van de A12 (tussen Den Haag en Zoetermeer), A16, A27 en A44. Waar precies kon de woordvoerster niet zeggen. Het gaat om 41 kilometer van de in totaal 5600 kilometer wegdek dat onder beheer van de overheidsinstantie valt. De stukken wegdek waren zo versleten dat ze onder de veiligheidsnorm vallen.

Dit is gebleken uit een eerste inventarisatie van de rechterrijstroken, de stroken die het meest intensief gebruikt worden. De inventarisatie is gedaan naar aanleiding van een ongeval op de A12 bij Zoetermeer in oktober, waarbij ruim veertig auto’s betrokken waren bij kettingbotsingen.

Op de desbetreffende stukken snelweg zijn inmiddels maatregelen genomen. In de bochten en op sommige rechte stukken, afhankelijk van de mate van slijtage, geldt een maximumsnelheid van 70 kilometer per uur. Verder zijn er borden met slipgevaar geplaatst. Op de lange termijn gaan er onderhoudswerkzaamheden plaatsvinden.

Rijkswaterstaat is momenteel bezig met de inventarisatie van de midden- en linkerrijstroken. De uitkomst van dit onderzoek wordt eind december verwacht. Overigens doet Rijkswaterstaat elke twee jaar standaard onderzoek naar de rechterrijstroken van het wegennet.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×