Leiden gaat gratis heroïne verstrekken

Twintig zwaarverslaafden krijgen voortaan gratis heroïne van de gemeente. Een ruime raadsmeerderheid heeft woensdagavond ingestemd met een motie van die strekking van GroenLinks. Alleen de ChristenUnie en een deel van de VVD-fractie stemde tegen. De VVD-raadleden Leendert de LAnge, Frederik Zevenbergen en Marijke van Dobben de Bruijn stemden voor. De rest van de fractie vindt dat je geen illegale middelen mag verstrekken aan wilsonbekwamen.

Met de gratis verstrekking van heroïne hoopt de Leidse raad dat de drugsgerelateerde criminaliteit afneemt. Cijfers van de politie wijzen op zo’n waarschijnlijke afname van het aantal delicten. Ook neemt de ‘levenskwaliteit’ van de verlaafden toe als ze de drugs gratis verstrekt krijgen. Ook is de verwachting dat het aantal drugsdealers zal afnemen.

Leiden heroïne


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×