Gewelddadig weekeinde in Leiden

Het afgelopen weekend hield de politie vijf mensen in verband met diverse geweldplegingen. In een uitgaangsgelegenheid aan de Pieterskerk-Choorsteeg ontstond zaterdagnacht ruzie tussen de eigenaar en een bezoeker. Daarbij vielen over een weer klappen. Zowel de 40-jarige uitbater als de 26-jarige bezoeker uit Leiden werden aangehouden en gehoord.

In de hal van een bioscoop aan de Steenstraat werd zaterdagavond een 28-jarige vrouw uit Leiderdorp mishandeld door een groep jongeren die zich tijdens de filmvoorstelling misdroegen. De vrouw maakte daar opmerkingen over en kreeg na de voorstelling in de hal klappen van de jongeren. De politie heeft de daders nog niet kunnen achterhalen.

Later op de avond werd een 17-jarige jongen uit Voorschoten in de Vrouwensteeg door een nog onbekende man geslagen en getrapt. De politie heeft de verdachte van deze mishandeling nog niet kunnen aanhouden.

Kort na middernacht ontstond ruzie tussen een aantal bezoekers in een uitgaansgelegenheid aan de Vrouwensteeg. Een 20-jarige man uit Leiderdorp mishandelde daarbij een 25-jarige man uit Leiden en werd aangehouden.

Rond 04.40 uur ontstond een vechtpartij bij een snackbar aan de Stationsweg. Twee groepen jongeren kregen het daar met elkaar aan de stok. De politie arresteerde een 18-jarige jongen uit Voorhout en een 18-jarige jongen uit Warmond voor het mishandelen van een 16-jarige jongen uit Oegstgeest. Alle verdachten zijn na het politieverhoor en het opmaken van een proces-verbaal weer op vrije voeten gesteld.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×