Leidenaar tiranniseerde Hazerswoude bijna een jaar

Een 39-jarige Leidenaar die bijna een jaar lang angst zaaide in Hazerswoude-Rijndijk is afgelopen maandag aangehouden. De politie kwam de man op het spoor na uitgebreid onderzoek. De Leidenaar wordt verdacht van een lange lijst misdrijven, waaronder brandstichting, stalking, inbraak en vernieling. In de wijk Rhynenburg viel hij bewoners lastig en stak hij na diefstal woningen in brand.

Volgens de politie veroorzaakten de misdrijven van de man, die al enige tijd in Hazerswoude-Rijndijk verbleef, grote onrust onder een aantal inwoners. Mogelijk heeft hij meer slachtoffers gemaakt dan nu bekend is. De verdachte wordt donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Volgens een woordvoerder van de politie heeft hij inmiddels al een gedeeltelijke bekentenis afgelegd.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×