Ook Sint winkelt bij Leidse Wereldwinkel

Met Sinterklaas en de Kerstman voor de deur, staat ook de Wereldwinkel in het teken van speelgoed en spelletjes. Kinderen werden uitgenodigd om hun favoriete speelgoed te tekenen of te knutselen. De mooiste creaties winnen een mooie prijs, uitgereikt door de vertegenwoordigers van Sinterklaas. Zaterdag 20 september bezoeken enkele Zwarte Pieten de wereldwinkel Leiden, voor de prijsuitreiking van deze kleur- en tekenwedstrijd voor kinderen.

Het speelgoed van de Wereldwinkel komt uit verschillende landen. Uit Sri Lanka komen houten puzzels, spaarpotten en puntenslijpers in de vorm van dieren met vrolijke kleuren beschilderd. Maar ook jojo’s en zelfs castagnetten. Het komt uit de streek rond Colombo, waar veel rubberplantages zijn: het hout blijkt zeer geschikt om speelgoed van te maken.

Uit Recife, Brazilië, komen allerlei muziekinstrumenten en handgeschilderde kinderstoeltjes, ‘banquinhos’, verder zijn er zaterdag de 20ste Afrikaanse en Indonesische speeltjes en spelletjes om mee te spelen.

De Wereldwinkel is gevestigd aan de Burgsteeg 12, en is geopend van maandag van 13.00 tot 18.00 uur, op dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 18.00 uur, op koopavond en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×