Komisch totaaltheater van absurde spullenbaas

Op zondag 28 november is de familievoorstelling Burengluren door Peter Zegveld en de Meekers te zien in de Leidse Schouwburg. De voorstelling is voor iedereen vanaf 6 jaar en begint om 14.30 uur. Burengluren gaat over mensen die hun leven moeten delen, niet omdat ze dat willen maar omdat ze zo dicht op elkaar wonen. In een schijnbaar normale straat zetten een aantal onverwachte gebeurtenissen de onderlinge verhoudingen tussen de buren op scherp. Want wat gebeurt er als er iemand in de straat een grote prijs wint? En hoe ga je om met die wel erg exotische buurman? Buren, je hebt er nu eenmaal mee te maken. Het publiek gluurt mee in de herkenbare, cartooneske en absurde wereld van Peter Zegveld.

Peter Zegveld is inspirator, ideeënmaker, theatermaker en beeldend kunstenaar. Zijn voorstellingen zijn beeldend, zintuiglijk en filmisch. In zijn werk vermengt Zegveld theater, multimedia, film, muziek en vormgeving tot een totaalervaring. Door zijn enorme vrijheid en onconventionele houding wandelt hij kriskras door diverse disciplines en laat hij de toeschouwer absurditeiten beleven en ontdekken. In Burengluren wordt er samengewerkt met de Meekers. De beweging van de dansers wordt de visualisering van het geluid, als bewegende noten.

concept, idee: Peter Zegveld en Mark Whitelaw · spel: Peter Zegveld, Chris Bolczek, Judith Bovenberg, Dominique Cardito, Tae Peter en Mirjam Wiel. Zie ook www.peterzegveld.nl

Reserveren voor de voorstelling is mogelijk via de kassa van de Leidse Schouwburg. Deze is geopend van dinsdag t/m vrijdag van 12.00 tot 17.00 uur en op maandag en zaterdag van 12.00 tot 15.00 uur. De kassa is bereikbaar op telefoonnummer: 071 – 516 38 88.
Online kaartverkoop met creditcard is mogelijk via www.leidseschouwburg.nl.

Leidse Schouwburg
Oude Vest 43 – Leiden
071 – 5163888
www.leidseschouwburg.nl

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×