Take Careweek in teken AIDS-problematiek

In de week rondom Wereld Aids Dag op 1 december wordt in ruim 25 steden in Nederland met uitgebreide publieksacties aandacht besteed aan de aidsproblematiek in binnen- en buitenland gedurende de Take Care-week. Take Care Living PositHiv is een landelijk initiatief van Schorer, de Hiv-vereniging, het AIDS Fonds en COC Nederland. In Leiden hebben de GGD Zuid Holland Noord, Gay-café De Roze Beurs en het COC Leiden de handen ineengeslagen om met een uitgebreid programma invulling te geven aan deze Take Care-week.

In de periode van 27 november t/m 9 december zal in samenwerking met lokale horeca en bedrijfsleven door een informatiestand in de stad, collectes, uitdeelacties, feesten, film- en forumavonden niet alleen gewerkt worden aan de bewustwording van het publiek m.b.t. de blijvende aanwezigheid van hiv in onze samenleving en daarbuiten, maar daarnaast hopelijk ook veel geld worden opgehaald ten bate van het AIDS Fonds.

Take Care staat dit jaar in het thema van “Confrontatie en Ontmoeting”. AIDS en hiv blijven moeilijke gespreksonderwerpen anno 2004. Hierdoor ontstaat niet alleen een onderschatting van de aanwezigheid van hiv in ieders eigen omgeving, maar lopen hiv-positieve mannen en vrouwen nog altijd de kans in een sociaal isolement te raken. Openheid over AIDS en hiv-positiviteit zijn daarom zo belangrijk in het voorkomen van verdere verspreiding van het virus en het ondersteunen van hen die er reeds door getroffen zijn. Hiv maakt geen onderscheid!! Jij wel?!

Overzicht van de Take Care-activiteiten in Leiden:

Zaterdag 27 november t/m 9 december:
– Thematische boektafel ingericht in boekhandel De Kler.
– Collectebussen geplaatst bij kappers (Alex Kappers, Hairline haarverzorging, ”De Kapperszaak van….”, Kinki Kappers, Sjenkels en Sjenkels, Tom Westen), en speciale acties bij restaurant De Hooykist.
– Extra spreekuren voor gratis vaccinatie tegen Hepatitis-B op 8 december (18.00 – 19.30 uur) en 15 december (13.00 – 17.00 uur), bij de GGD Zuid Holland Noord.

Zaterdag 27 november:
– Informatiekraam van 10.00 tot 16.00 uur bij de Hartebrugkerk en collecte t.b.v. het AIDS Fonds in de binnenstad van Leiden.
– Uitdeelacties (condooms en informatiemateriaal) onder jongeren in de Leidse horeca.

Woensdag 1 december:
– Sing PositHiv; groots benefietfeest met Arjan Ederveen, Willeke D’estell, Gijs Schlagwein, Stevie Maxx, Barbaara met haar bingo en meer!! V.a. 19.00 uur in en nabij Gaycafé De Roze Beurs (Oude Singel 128, Leiden).

– Donderdag 2 december:
Film: “Jeffrey”; relatiekomedie over het thema hiv-positiviteit.  21.00 uur, COC Leiden (Langegracht 65, Leiden).

Vrijdag 3 december
– Dance PositHiv; dansfeest (muziek van de jaren ’70, ’80 en ’90) met surprise-act!! Van 22.00 tot 4.00 uur in het COC Leiden.

Donderdag 9 december
– Thema-/forumavond “Confrontatie en Ontmoeting” met o.m. Rob Vermeer (Hiv Vereniging Haaglanden/Leiden e.o.), Willemien Dorama (Infectieziekten LUMC), Tobias Dörfler (Schorer stichting). Aansluitend café met hapjes! V.a. 20.30 uur in het COC Leiden.

Geïnteresseerden kunnen op de volgende websites meer informatie vinden: www.ggdzhn.nl, www.cocleiden.nl, www.derozebeurs.nl, www.takecareonline.nl

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×