Gratis concert Scott Hamilton in Sociëteit de Burcht

Aanstaande donderdag organiseert sociëteit de Burcht een bijzonder, en gratis toegankelijk, jazzconcert. Die avond treedt de Amerikaanse tenorsaxofonist Scott Hamilton op in de sociëteit aan de Burgsteeg 14 in Leiden. Hamilton is op tournee in Nederland en trekt overal volle zalen. Donderdag wordt Hamilton begeleid door het Rein de Graaff Trio, bestaande uit Rein de Graaff op piano, Marius Beets op contrabas en Eric Ineke, slagwerk.

Scott Hamilton (1954) is van jongs af aan geïnteresseerd in muziek en speelt vanaf zijn 16de saxofoon. In 1976 verhuisde hij naar New York, waar hij o.a. speelde met Roy Eldrigde. In 1977 verscheen zijn eerste album, ‘Scott Hamilton Is A Good Wind Who Is Blowing Us No Ill’. Sindsdien heeft hij op meer dan vijftig lp’s en cd’s gespeeld, soms als bandleider, soms als solist. Hamilton is opgegroeid met de jazz van grootheden als Ben Webster, Duke Ellington, Zoot Sims en Charlie Parker. In de jaren dat Hamilton als saxofonist actief is heeft hij bewezen dat het zeer goed mogelijk is, ook binnen de mainstream-jazz, als muzikant te groeien en te komen tot een heel eigen stijl. Tegenwoordig toert hij over de hele wereld en speelt in de VS, Canada, Australië en overal in Europa.

Het concert in sociëteit de Burcht is een unieke kans een optreden van deze gerenommeerde muzikant van zeer dichtbij (en gratis) mee te maken.

Datum:  2 december 2004
Tijd:   22.00 uur
Locatie:  sociëteit de Burcht, Burgsteeg 14, Leiden; tel. 071-514 23 89.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×