Het stedenbouwkundig plan in vogelvlucht.

Discussie-avond over Nieuw Leyden bij RAP

Op 15 december organiseert het RAP Architectuurcentrum een discussie-avond gehouden over de stedenbouwkundige aanpak bij de realisatie van de “Nieuw Leyden“. De nieuwe Leidse wijk die ontwikkeld gaat worden op het voormalige slachthuisterrein. Herbert van Hoogdalem zal als architect proberen aan te geven op welke punten het plan sterk of zwak te noemen is. Hij gaat ondermeer in op de samenhang van de woningen en het stedenbouwkundig plan, woningtypes, en de grootte van de bouw in verhouding tot de marktconforme woning. Aan het eind van zijn betoog zal Van Hoogdalem met een aantal intrigerende stellingen komen.

De uitgangspunten van de stedenbouwkundige aanpak worden toegelicht door een vertegenwoordiger van de gemeente en iemand van het bureau dat verantwoordelijk is voor de opzet ervan, MVRDV. Tot slot krijgen de architect-prijswinnaars van BOUWMIJ! een – in opdracht van de gemeente door het RAP georganiseerde architectuurprijsvraag – gelegenheid te spreken over hun ontwerpervaring in relatie tot het stedenbouwkundig plan.

Woensdagavond 15 december vanaf 20 uur in RAP Architectuurcentrum, Nieuwstraat 33 (tegenover de Hooglandse kerk). De toegang is gratis. De discussie wordt geleid door RAP-voorzitter, Fons Verheyen, de bekende architect van Naturalis.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×