Leiden Atletiek organiseert Runnersworld Leiden Bosloop

Op de eerste zondag van het nieuwe jaar, 2 januari 2005, organiseert Leiden Atletiek de Runnersworld Leiden Bosloop. Op deze tweede wedstrijd uit het Zorg en Zekerheid Circuit kan een 5, 10 of 15 kilometer gelopen worden. Iedereen kan meedoen, van recreatieve trimmer tot wedstrijdloper. Daarnaast is er speciaal voor kinderen geboren in 1992 of later een aparte kinderloop van 1,5 kilometer. Start en finish voor alle afstanden is op de Atletiekbaan Leidse Hout aan de Antonie Duycklaan. Het startschot voor de kinderloop valt op 2 januari om 11:15 uur. De start van de 10 en de 15 kilometer is om 12:00 uur. De 5 kilometer start 10 minuten later.

De routes van de Runnersworld Leiden Bosloop lopen afwisselend overvoet- en fietspaden, bospaden en gras. In vergelijking met de vorigeeditie is het parcours van de 5 kilometer wedstrijd vernieuwd. Deze wedstrijd start op de atletiekbaan, waarna rond en door de bosrijke omgeving van de Leidse Hout gelopen wordt. Ook de 10 en 15 kilometer starten op de baan, maar verlaten de Leidse Hout om na een of twee lussen door de Leidse polders bij de Merenwijk weer terug te keren. De kinderloop gaat na de start op de baan de Leidse Hout in en komt na een ruime kilometer de baan weer op.

Nieuw bij de Runnersworld Leiden Bosloop is de nieuwjaarstraining. Alledeelnemers kunnen gratis op zaterdag 1 januari om 14:00 uur aan deze “katertraining” meedoen. Op en rond de atletiekbaan van Leiden Atletiek verzorgen de trainers een leuke voorbereiding op de wedstrijd van zondag. Op beide dagen houdt Runnersworld Leiden weer de traditionele Wintersale in basisschool Woutertje Pieterse aan de Houtlaan, naast de atletiekbaan.

Inschrijving voor de wedstrijd vindt ook plaats in Woutertje Pieterse.Dit kan op de wedstrijddag vanaf 9:45 uur tot 15 minuten voor de start. Ook op 1 januari rond de nieuwjaarstraining is inschrijven mogelijk. Het inschrijfgeld voor de Runnersworld Leiden Bosloop bedraagt €1,50 voor de kinderloop, €4,00 voor de 5km, €5,00 voor de 10km en €6,00 voor de 15km. Ook kan men zich nog inschrijven voor het hele Zorg en Zekerheid Circuit. Naast prijzen voor de eerst aankomende dames en heren krijgt iedere deelnemer na afloop een leuke herinnering.

Parkeren kan in de omgeving van de atletiekbaan of bij de voetbalvelden aan de Oegstgeesterweg. Voor de meest recente informatie kan de website van het Zorg en Zekerheid Circuit www.zorgenzekerheid-circuit.nl of van Leiden Atletiek www.leidenatletiek.nl worden geraadpleegd. Op deze laatste site is ook gedetailleerde informatie over het parcours tevinden.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×