Streng politie-optreden rond jaarwisseling

De politie kondigt aan streng te zullen optreden tegen iedereen die overtredingen begaat tijdens de komende jaarwisseling. Vernielingen, baldadigheid, voortijdig afsteken van vuurwerk en het stoken van vuurtjes worden tijdens de jaarwisseling niet getolereerd. Ook tegen de handel in en gebruik van illegaal vuurwerk wordt streng opgetreden. De politie wil op die manier een veilig en ongestoord verloop van de jaarwisseling en de periode daarvoor garanderen. De gemeente Leiden roept bewoners van ‘risico-wijken’ op om overlast direct te melden. Zo doet burgemeester Lenferink in een brief aan inwoners van Leiden Noord aan beroep op hen om vandalisme steeds direct te melden bij de politie.

Ook tegen vreugdevuren waarvoor geen vergunning is verleend, zal worden opgetreden. Het slepen met kerstbomen of ander brandbaar materiaal is helemaal uit den boze. Dit wordt meteen in beslag genomen en de daders worden beboet. Mensen die proberen het werk van politie en brandweer te (ver)hinderen, worden aangehouden en kunnen oud &nieuw verder in een politiecel vieren.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×