Jaar van dramatische gebeurtenissen

2004 Was een jaar van dramatische gebeurtenissen. Onze koninklijke familie verloor haar oudste generatie. Eerst ging onze vroegere koningin, Prinses Juliana heen, later volgde het overlijden van haar echtgenoot Prins Bernhard. De hele natie rouwde mee. En wie kan zich niet de bloedige aanslagen in Madrid in maart van dit jaar herinneren? In het najaar werd onze samenleving geschokt door de moord op Theo van Gogh. De spanningen liepen daarna hoog op, al bleef Leiden gelukkig gespaard van ernstige incidenten.

Het meest staan ons echter de beelden bij van die verschrikkelijke ramp in Zuidoost Azië. De slachtofferaantallen lopen nog steeds op, er is heel erg veel emotionele en materiële schade en dringend behoefte aan schoon drinkwater en medicijnen. Er is dus veel hulp nodig, nu en op de langere termijn. Tijdens de Nieuwjaarsreceptie van de gemeente op maandag 10 januari in de Pieterskerk gaan we onder de bezoekers dan ook collecteren voor Azië. De gemeente zal het ingezamelde bedrag verdubbelen en het totaalbedrag storten op giro 555 van de samenwerkende hulporganisaties.

Het nieuwe jaar ligt voor ons, laten we hopen en er met z’n allen aan werken dat het een beter, mooier, veiliger en verdraagzamer jaar wordt dan het afgelopen jaar.

Richt de blik vooruit en maak er een fantastisch 2005 van!

Henri Lenferink
Burgemeester van Leiden

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×