Noordwijk maakt geheime stukken zelf openbaar

Een geheim verslag van een besloten vergadering van de gemeenteraad in Noordwijk zijn per ongeluk door de gemeente zelf naar buiten gebracht. In die vergadering kwamen eind vorig jaar onder meer de declaratiekosten van burgemeester Harry Groen ter sprake. Een woordvoerder van de gemeente stelde woensdag dat de kwestie gevoelig ligt. Groen kwam, voordat hij in 2004 aantrad als burgemeester, negatief in het nieuws wegens omstreden declaraties in zijn periode als Amsterdamse wethouder. Dat speelde hem ook parten toen hij kandidaat was bij het Leidse burgemeestersreferendum.

Omdat Groen nog steeds in Amsterdam woont, declareert hij de reis- en verblijfkosten die hij maakt. Een burgemeester dient zich eigenlijk in de gemeente te vestigen waar hij werkt, maar dispensatie hiervan is mogelijk. Groen wil namelijk afwachten of hij volgend jaar zijn functie zal behouden. Het kabinet beslist dit jaar of er volgend jaar voor het eerst rechtstreekse verkiezingen voor het burgemeesterschap worden gehouden.

,,De burgemeester wil niet voor slechts een jaar verhuizen naar de gemeente”, weet de woordvoerder. Uit de besloten vergadering blijkt dat de gemeenteraad het goed vindt dat Groen vooralsnog in Amsterdam blijft wonen. ,,En in tegenstelling tot er soms beweerd wordt, zijn de vergoedingen voor zijn reis- en verblijfkosten gebaseerd op wettelijke regelingen”, aldus de woordvoerder.

Geen categorie


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×