Politie doet inval na klachten drugsoverlast

De politie heeft in de eerste week van januari een harddrugs-pand aan de Jan Pieterszoon Coenhof opgerold. Er werd een aantal verdachten in deze zaak verhoord. De hoofdverdachte, een 42-jarige Leidenaar, is vrijdag 7 januari voorgeleid bij de rechter-commissaris.

De politie ging tot actie over na klachten uit de buurt over overlast door drugsgebruikers die het pand bezochten. Er zou in harddrugs gehandeld worden. De politie kent de verdachte als een harddrugsgebruiker. Op dinsdag 4 januari hield de politie de man en een 39-jarige plaatsgenoot in een auto aan op de Willem de Zwijgerlaan. In de auto werd voor ongeveer voor 2,5 gram aan cocaïne en een XTC-pil gevonden. Ook werd een gaspistool gevonden. Beiden droegen leren motorjacks die naar later bleek afkomstig waren van een autoinbraak aan de Lusthoflaan op 2 januari. In totaal werden daar 12 jacks gestolen. In de woning van de hoofdverdachte werden nog 8 jacks teruggevonden.

Het verdere onderzoek in de woning leverde slechts resten op van harddrugs of middelen voor het gebruik. Verder werden nog een gestolen hamerboormachine gevonden afkomstig van een autoinbraak aan de Kooilaan op 3 januari en een uit een kelderbox aan de Havikshorst gestolen fiets.

De 39-jarig verdachte mocht na zijn verhoor een dag later het bureau weer verlaten. De hoofdverdachte werd gehouden en voorgeleid. De politie zet het onderzoek voort. In dit onderzoek zijn nog twee verdachten voor heling en het in het bezit hebben van harddrugs gehoord. Zij zijn niet ingesloten.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×