ChristenUnie pleit voor behoud Groenoordhallen

De fractie van de ChristenUnie heeft het College van B&W gevraagd niet zonder meer mee te werken aan de plannen om de Groenoordhallen te slopen om plaats te maken voor woningen en kantoorruimte. “Hoewel wij beseffen dat het Groenoordhallenterrein particulier bezit is wil onze fractie aandacht vragen voor de afwegingen die het College heeft gemaakt voor ruimtelijke medewerking aan de plannen. Het gaat hier namelijk om een terrein met grote betekenis voor de stad en voor de regio, omdat het de enige lokatie is waar grootschalige evenementen kunnen plaatsvinden,” aldus de partij in een brief aan het college.

Hoewel de Groenoordhallen met het verdwijnen van de veemarkt een belangrijke functie, en inkomstenbron, hebben verloren, zijn er volgens de ChristenUnie nog volop kansen voor de Groenoordhallen. “Deze hebben zich in de loop der jaren geëvolueerd naar een regionale evenementenlokatie. Er is een nieuwe directeur wiens streven erop gericht is de evenementenfunctie verder uit te bouwen”.

De ChristenUnie wil nu van het college weten of de mogelijkheid van verkoop van de hallen onderzocht is. Een nieuwe exploitant zou de hallen nieuw leven in kunnen blazen. Ook wil de partij weten waar in Leiden voortaan grootschalige evenementen gehouden kunnen worden als de hallen toch tegen de vlakte gaan.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×