Oude Leidse moordzaak in nieuw AVRO-programma

Het onderzoek naar de moord op de Leidse Marianne van de Graaf op vrijdag 13 februari 1998 wordt in het nieuwe programma ‘Dossier Gesloten’ van de AVRO gereconstrueerd. ‘Dossier Gesloten’ behandelt in acht uitzendingen bijzondere politiezaken waarbij het accent ligt op het recherchewerk. De eerste uitzending, met daarin de zaak over Marianne van de Graaf, is op woensdag 9 februari op Nederland 2 om 23.00 uur.

De 42-jarige Marianne werd op 13 februari 1998 vermoord in haar eigen huis. Haar vriend is gealarmeerd na een telefoongesprek met haar. Als hij in haar huis komt, is het al te laat. Ze is urenlang gegijzeld en misbruikt en daarna vermoord achtergelaten. Buren hebben het gegil gehoord, maar niemand heeft de dader gezien. De politie hield in de loop van het onderzoek ondermeer een groot DNA-onderzoek.

In ‘Dossier Gesloten’ wordt de zoektocht van het politiekorps Hollands Midden naar de dader gereconstrueerd. Rechercheurs die bij het echte onderzoek betrokken waren, vertellen bijzonderheden waar het team bij het opsporen van de daders mee werd geconfronteerd. Dossier Gesloten geeft een blik achter de schermen van het recherchewerk.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×