Bijna drie miljoen voor Cardea Jeugdzorg

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland stellen 2,9 miljoen euro ter beschikking aan Cardea Jeugdzorg. Cardea ontwikkelt in de regio’s Leiden, Rijnstreek, Duin- en Bollenstreek een in gezamenlijke huisvestingen (‘campus’) geïntegreerd aanbod van jeugdzorg en speciaal onderwijs voor kinderen in de leeftijd van 0-12 jaar. Sinds 2004 is er een campus in de gemeente Lisse en er komt een campus in de gemeenten Katwijk en Alphen aan den Rijn. GS willen het mogelijk maken dat ook in Leiden een nieuwbouwcampus wordt geopend.

Deze campus gaat samenwerken met het Leids Universitair Medisch Centrum om de combinatie van jeugdzorg en onderwijs ook toegankelijk te maken voor jongeren met een medische complicatie. Voorgestelde subsidie: 2.900.000 euro.

Vijf bouw- en verbouwprojecten worden in de periode 2005-2006 door de provincie Zuid-Holland (mede-)gefinancierd. Het project van Cardea is er daar dus een van. Lennie Huizer, verantwoordelijk gedeputeerde voor de jeugdzorg: “Een goed georganiseerde jeugdzorg met geschikte accommodaties is een belangrijke voorwaarde voor succes. Jongeren moeten goed worden geholpen, en alle jeugdzorgmedewerkers verdienen een werkomgeving die bijdraagt aan werkplezier en efficiency.” In eerdere jaren is het achterstallig onderhoud zo veel mogelijk weggewerkt; nu wordt gewerkt aan de vernieuwing van het aanbod van jeugdzorg.

De investeringen worden gedaan uit de Bestemmingsreserve Impulsen in Kwaliteit en Leefbaarheid (BIKL). Het voorstel van GS moet nog door Provinciale Staten worden bekrachtigd.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×