Burgemeesters op felicitatiebezoek bij 100-jarige Leidse

Mevrouw Poortman-Dingemans heeft burgemeester Lenferink uitgenodigd om zondag op haar 100-ste verjaardag te komen. De burgemeester heeft de uitnodiging aanvaard en zal samen met zijn Haarlemse collega, burgemeester Pop op de koffie gaan. Pop is een neef van mevrouw Poortman.

Mevrouw Jannetje Janna Poortman-Dingemans is geboren op 6 maart in Rotterdam. Tijdens haar huwelijk heeft ze in Leiden gewoond. De twintig jaar erna woonde ze in Drenthe om in 1990 weer in Leiden te komen wonen. Ze vindt Leiden “een verrukkelijke stad!” Mevrouw Poortman woont nog zelfstandig en doet het huishouden zelf. Wel heeft ze een lief nichtje dat haar helpt met de post, omdat ze zelf slechtziend is. Maar… zoals ze zelf zegt “Je moet niet kijken wat je kwijt bent, je moet kijken wat je overhoudt!”

Haar gezondheid is goed, zowel geestelijk als lichamelijk. Ze houdt van het leven want “Het leven is boeiend”, zegt ze. Ze is dol op muziek en gaat nog ieder jaar op reis.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×