Ook Boomfeestdag in Leiden

Ooit werden er bomen geplant op de Boomplantdag; tegenwoordig volgen schoolkinderen een bomenpad op Boomfeestdag. Zestien Leidse basisschoolgroepen vieren op 15 maart Boomfeestdag in de Leidse Hout.

Eigenlijk is op woensdag 16 maart Boomfeestdag, maar door de grote animo van de scholen (zestien basisschoolgroepen die in totaal zo’n 360 leerlingen tellen) heeft Leiden besloten deze dag op de vijftiende te vieren. Op woensdag hebben de scholieren alleen maar in de ochtend les en dat zou te krap worden voor een programma met zo’n grote groep.

De leerlingen volgen het zogeheten bomenpad en krijgen uitleg van medewerkers van de Dienst Milieu en Beheer. Zij vertellen onder meer over de verschillen tussen stadsbomen en bosbomen. Ook het hoe en waarom van snoeiwerkzaamheden – compleet met demonstratie – zal worden behandeld. De scholieren beginnen en eindigen hun wandeling bij het Koetshuis in de Leidse Hout. 

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×