Parkeergarage Haarlemmerstraat positief gewaardeerd

In een onderzoek naar 62 parkeergarages in grotere Nederlandse steden is de parkeergarage Haarlemmerstraat (boven supermarkt Albert Heijn) in Leiden met een 8.3 gewaardeerd. De garage Breestraat (boven supermarkt Hoogvliet) is net voldoende beoordeeld, al mag er wel nog wat gebeuren aan deze garage. Het onderzoek is gedaan door de ANWB en is te lezen in de bijlage van de Kampioen van april 2005.

De parkeergarages zijn onderzocht aan de hand van criteria als bewegwijzering, voorzieningen, vluchtwegen, verlichting en dergelijke. De garage Haarlemmerstraat krijgt de omschrijving “Mooie garage met eenrichtingsverkeer en goede bewegwijzering, maar wel wat krappe bochten. Voetgangers lopen op speciale paden. Goede vluchtwegen. Etages zijn makkelijk herkenbaar door eigen kleur en thema, zoals haring met wittebrood, Leidse hutspot etc.” De garages maken het bezoekers aan de binnenstad van Leiden mogelijk om dichtbij de grote winkelstraten te parkeren tegen een voordelig tarief. Met een tarief van € 1 per uur behoren beide tot de goedkoopste garages in Nederland.

In de loop van dit jaar zal de verwijzing naar de garages en andere parkeermogelijkheden in Leiden verbeterd worden. Dan kunnen bezoekers van buiten de stad al op de invalswegen naar het centrum geleid worden naar de parkeergarages en parkeerterreinen.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×