Jaarlijkse plantenmarkt in Hortus

Zaterdag 7 mei wordt in de voortuin van de Hortus Botanicus de jaarlijkse plantenmarkt gehouden. De plantenmarkt, dit jaar met zo’n 30 deelnemers, biedt liefhebbers, kenners en kwekers van bijzondere planten, heesters en bomen de gelegenheid elkaar te ontmoeten rondom monumentale Oranjerie van de Hortus. Een bijzonder assortiment van vaste planten, eenjarigen, zomerbolgewassen en zaden van exotische planten wordt door een keur van kwekers aangeboden. Zij geven tevens vakkundige informatie over kweek en verzorging van de aankopen.

Naast planten worden er op de markt ook allerlei plant-aardige geschenken, decoratiemateriaal, milieuvriendelijke delicatessen en aantrekkelijke cadeautjes voor Moederdag (zondag 8 mei) aangeboden.

Tot de inzenders behoren Hanno Hardijzer met minder algemeen bekende bomen en struiken, kwekerij ‘De Beeksterhof’ met een groot assortiment mooie tuinplanten, Esther Schoonenberg uit Voorschoten met bijzondere één-jarigen, de Firma Ponga met boomvarens uit Nieuw-Zeeland, Paul Shirley biedt een collectie succulente planten aan en Henk Sjerps is er met knolbegonia’s. Als voorproefje op de plantenshow die in augustus zal plaatsvinden is ook de Vereniging Carnivora aanwezig met verschillende soorten insectivore planten (vleeseters!).

Mocht het koud weer zijn (waar we niet van uit gaan) dan kunt u voor warme wollen truien terecht bij Elsje Hendriks. Haar plantaardig geverfde truien, sjaals en wanten zijn in elk jaargetijde een succes bij de vaste klantenkring die zij in Leiden en omstreken opgebouwd heeft.

Zaterdag 7 mei 2005 van 10 – 17 uur. De Hortus botanicus is open tot 18 uur.

Kosten

Volwassenen € 4,-
Kinderen 4-12 jaar, Rabo-MK, NS-MK, CJP € 2,-

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×