Zuid-Hollandse kust moet veiliger

De provincie Zuid-Holland gaat werken aan een veiligheidsverbetering van de kustgebieden. Met name de beschikbaarheid van hulpdiensten en de communicatie naar de bezoeker van de kustgebieden wordt verbeterd.

Aanleiding voor de plannen is een onderzoek naar de veiligheid van badgasten dat is verricht in opdracht van de provincie. Daaruit blijkt onder meer dat in de afgelopen jaren het aantal bijna-ongelukken met recreanten in zee flink is toegenomen. Opvallend is de stijging van het aantal zwemmers in nood. In 2000 waren dit er nog 57, in 2004 was dit aantal gestegen naar 110. Gedeputeerde voor Toerisme, Erik van Heijningen, zegt te gaan praten met de betrokken gemeenten en hulpdiensten om te werken aan een verbetering van de veiligheidsstuatie.

Geen categorie


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×