Speeltuin De Doorbraak gerenoveerd

De Doorbraak, de kinderspeeltuin in het Katoenpark naast de Meelfabriek, is gerenoveerd en voldoet aan de meest strenge veiligheidseisen. Het is eveneens geschikt gemaakt voor gebruik door minder valide kinderen. Wethouder Hans Buijing heropent de speeltuin op 15 april.

De Doorbraak, de enige speelplaats binnen de singels, is door de renovatie nu ook de enige speelplaats in Leiden die voldoet aan het zogeheten Attractiebesluit, waarin de strenge overheidseisen aan speeltuinen zijn vastgelegd. Zo beschikt De Doorbraak bijvoorbeeld over valdempende ondergrond. De renovatie is betaald door het fonds voor Grote Steden Beleid en door Jantje Beton, het Nationaal Revalidatie Fonds, de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind, de Stichting Kinderpostzegels Nederland en het VSB Fonds.

De Doorbraak sluit een samenwerkingsovereenkomst met Scouting St. Jozef, dat de speeltuin voortaan op zaterdag zal gebruiken voor haar leden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×