Actievoerders sloegen hun tenten op op het Stadhuisplein. (Foto: Chris de Waard).

Actie Woonstrijd op Stadhuisplein

Dinsdag protesteerde de actiegroep ‘Woonstrijd’ op het Stadhuisplein. De groep voerde actie tegen “de afbreuk van de sociale huursector, het afnemen van woonrechten en een dreigend verbod op het kraken van voor lange tijd leegstaande panden”. De actiegroep sloeg op het Stadhuisplein een aantal tenten op, om de bestaansonzekerheid van woningzoekenden te symboliseren. “Wij worden gedwongen steeds te verhuizen”, zei een actievoerder: “en nu gaan we wonen op een plek waar het de overheid niet uitkomt.” Er waren spellen voor de voorbijgangers, verhalen over woonproblemen op een groot bod en er was sap, soep en brood.

Actiegroep Woonstrijd in Leiden zegt zich grote zorgen te maken over sloop en verkoop van sociale huurwoningen in Leiden. Het was de bedoeling van de actiegroep dat de tien tenten voorlopig op het Stadhuisplein zouden blijven staan, maar woensdag werd het tentenkamp weer opgebroken.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×