Info-avond over Europees referendum in Turkse moskee

Aanstaande vrijdag organiseert de Turks Islamitische Culturele Vereniging (TICV) in samenwerking met het Leidse CDA, een informatiebijeenkomst over het Europese referendum dat op 1 juni wordt gehouden. Het doel van de bijeenkomst is om mensen uit alle delen van Leiden in grote lijnen te informeren over de inhoud van de Europese wetgeving en waarom het belangrijk is om naar de stembus te gaan. Zo kunnen Europese wetten en regels ook van invloed zijn op beslissingen van de Leidse politiek. Europese regels gaan voor een deel namelijk boven plaatselijke regels.

Vragen die vrijdag aan de orde komen zijn onder meer: “Gaat de Europese grondwet boven de Nederlandse grondwet? Komen er nieuwe wetten bij voor de Nederlandse burgers? Krijgen wij meer of minder rechten? Wat houdt de wetgeving in? Wat zijn de nadelen en wat zijn de voordelen van deze nieuw beoogde wetgeving? Zijn er bijvoorbeeld veranderingen op het terrein van de volksgezondheid, abortus, euthanasie, het homohuwelijk, burgerinitiatief, drugshandel en de misdaad die hieruit voortkomt en het gedoogbeleid? Op welke plaatselijke wetgeving heeft de Europese wetgeving geen invloed? Welke invloed heeft de Europese wetgeving in ons dagelijkse leven?”

Locatie: Turkse Moskee, Curaçaostraat 3
Datum: Vrijdag 22 april 2005
Tijd 19.00 uur – 20.00 uur.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×