Quick Boys spant kort geding aan tegen KNVB

Amateurclub Quick Boys uit Katwijk heeft dinsdag de voetbalbond KNVB gedagvaard voor de rechtbank in Utrecht. De hoofdklasser in het zaterdagvoetbal eist in kort geding dat de KNVB de straf intrekt die hij de club oplegde voor wangedrag van supporters in de competitiewedstrijd tegen Capelle. Fans van Quick Boys gooiden bananen op het veld uit protest tegen een beslissing van de donkere scheidsrechter Doest. Die staakte daarop het duel in de negende minuut van de tweede helft. De tuchtcommissie trok als straf een winstpunt af op de ranglijst en legde een boete op van 1500 euro.

De beroepscommissie van de KNVB heeft overigens maandag de straf ingetrokken en de tuchtcommissie opdracht gegeven zich opnieuw over de zaak te buigen. Volgens een woordvoerder hoeft dat niet te betekenen dat de straf inhoudelijk anders zal uitvallen. ,,De gevolgde procedure bleek niet juist.”

Voor Quick Boys was dat laatste niet acceptabel. De club heeft alle baat bij snelle duidelijkheid en vooral bij het kwijtschelden van de straf. Zaterdag vindt de laatste speelronde plaats en Quick Boys kan in theorie nog kampioen worden. De twee andere titelkandidaten zijn IJsselmeervogels en Capelle.

Geen categorie


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×