Een groep van vijf Schotse studenten uit Glasgow fietste afgelopen dagen door Leiden. Ze onderzochten het fietsverkeer en fietsgebruik. (Foto: PR).

Schotse studenten fietsen in Leiden

Schotse studenten uit Glasgow bezochten afgelopen week Leiden. Doel van het bezoek was een onderzoek naar het hoge fietsgebruik in Leiden. Ruim 60% van de Leidenaars gebruikt namelijk dagelijks de fiets. Daarmee is Leiden de stad met het hoogste fietsgebruik in de Randstad en de nummer vier in Nederland. De Fietsersbond Leiden gaf dinsdag vijf studentes een rondleiding per OV-fiets om de zegeningen van fietsstad Leiden te laten zien. De studentes keken hun ogen uit en verbaasden zich over het krioelende fietsverkeer, kidcars en vouwfietsen. Ook de fietsparkeervoorzieningen bij station Leiden Centraal en de vrijliggende fietspaden oogstten bewondering. Donderdag hebben de studentes aan 80 Leidenaars een vragenlijst voorgelegd over het fietsgebruik.

 

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×