Bijeenkomst over toekomstige infrastructuur in Leiden

Op woensdag 11 mei organiseert de commissie Economie en Verkeer van de Leidse gemeenteraad in de raadzaal van het stadhuis de informele bijeenkomst ‘Leiden: Tram en Trein op rolletjes?’. De bijeenkomst start om 20.00 uur. Onderwerp van de bijeenkomst is de positie van Leiden in de (toekomstige) bovenregionale infrastructuur. Tijdens de bijeenkomst geeft een aantal deskundigen hun visie op de infrastructurele ontwikkelingen en de positie van Leiden daarin. Aanwezig zijn vertegenwoordigers van Rover Leiden, Rover Den Haag, het Projectbureau RijnGouweLijn, NS Reizigers, de HTM Den Haag en het Platform Zuidvleugel. Iedereen die de bijeenkomst wil bijwonen is van harte welkom.

Doel van de bijeenkomst is raadsleden en andere belangstellenden te informeren over infrastructurele ontwikkelingen waar Leiden nu en in de toekomst mee te maken heeft of krijgt. Bijvoorbeeld de gevolgen van de hogesnelheidslijn (HSL) en de stedenbaan, de wijze waarop de RijnGouweLijn (RGL) in de toekomst te koppelen is aan andere railnetwerken en de verbinding Leiden – Utrecht.

De centrale vraag die tijdens de informatieve bijeenkomst op tafel ligt is: “Welke gevolgen hebben al deze ontwikkelingen voor Leiden (nu nog met een station in de landelijke top vijf) en passen de infrastructurele plannen van Leiden in het (boven)regionale plaatje?”

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×