Leidse faculteit sluit convenant

De Leidse faculteit Rechtsgeleerdheid gaat samenwerken met de rechtbanken in Den Haag en Haarlem. Alle partijen verwachten van de samenwerking te kunnen profiteren: studenten en wetenschappers van de faculteit kunnen gebruik maken van de praktijkomgeving van de rechtbanken, terwijl de rechtbanken kunnen putten uit het reservoir aan wetenschappelijke kennis bij de faculteit. 

“We kunnen er allebei veel aan hebben”, zegt prof. mr. Carel Stolker, decaan van de rechtenfaculteit. “Bovendien zijn de beroepsgroepen in het veld van de rechten en de wetenschappers natuurlijke partners. Er zijn rechters – en trouwens ook advocaten – die tijdelijk wetenschappelijk werk willen doen, bijvoorbeeld tijdens een sabbatical. En er zijn wetenschappers die praktijkervaring willen opdoen. Zo’n convenant biedt dan een goed kader.”

De samenwerkingsovereenkomst wordt 24 mei ondertekend.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×