Afpersing na sex via datingsite

De politie heeft vorige week dinsdag een 22-jarige man uit Rijswijk aangehouden die een 50-jarige man uit Leiden had afgeperst. De Leidenaar was via een relatiewebsite in contact gekomen met de Rijswijker waarna ze een afspraak maakten. Bij de afspraak, op zondag 15 mei in de woning van de Leidenaar, hadden de twee seksueel contact. De jongeman heeft daarvan opnames gemaakt en dreigde na afloop om de opnames openbaar te maken als hij geen geld kreeg. De Leidenaar weigerde en schakelde de politie in.

De verdachte heeft inmiddels bekend de Leidenaar afgeperst te hebben. De verdachte is vrijdag 27 mei voorgeleid aan de rechter-commissaris die hem in bewaring heeft gesteld. De politie vermoedt dat meerdere personen slachtoffer zijn geworden van deze afpersingspraktijken. Zij worden verzocht contact op te nemen met Politie Hollands Midden, via telefoonnummer 0900 – 8844.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×