Leiden tegen Europees Grondwettelijk Verdrag

Nederland heeft met een forse meerderheid NEE gezegd in het referendum over het Europese Grondwettelijk Verdrag. Na telling van 52,1 procent van de stemmen is 62,6% tegen en 37,4% voor. De opkomst was 64 procent. Dat betekent dat de Tweede Kamer de uitslag van het referendum overneemt. Rond 22.20 uur werd ook de Leidse uitslag bekend gemaakt: 53,4% van de opgekomen Leidenaren stemde tegen het verdrag, 46,6% is ervoor. De opkomst lag in Leiden iets boven het landelijk gemiddelde: 64,3%.

In de regio werd overigens verdeeld gestemd. In Leiderdorp is net als in Leiden een meerderheid tegen de Europese Grondwet, terwijl in Oegstgeest en Warmond de JA-stemmers in de meerderheid waren.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×