De Leidse VVD-fractievoorzitter Leendert de Lange is in Den Haag niet door iedereen met gejuich ontvangen. Verschillende partijen vinden hem teveel politiek gekleurd voor zijn nieuwe functie als lobbyist. (Archieffoto: Chris de Waard).

Opschudding over benoeming VVD-lobbyist

De benoeming van de Leidse VVD-fractievoorzitter Leendert De Lange tot lobbyist voor de gemeente Den Haag heeft voor enige opschudding gezorgd in de gemeenteraad. Dat meldt RTV West. De PvdA vindt het niet de gelukkigste keuze, de SP is verbijsterd. Volgens de Haagse PvdA-fractievoorzitter Kool is het niet zo handig om iemand met een partijpolitieke achtergrond aan te stellen als lobbyist. ‘Wat gebeurt er als de VVD geen deel meer uitmaakt van een volgend kabinet’, zei Kool.

De gemeente Den Haag heeft De Lange aangesteld om de contacten met het parlement en de Tweede Kamer aan te halen. Hij is al begonnen in zijn nieuwe functie. De VVD noemt de zaak een personele kwestie. Het is volgens de liberalen niet ongebruikelijk dat een ambtenaar in zijn vrije tijd politiek actief is.

De Lange is per 1 juni aan zijn nieuwe baan begonnen, daarvoor werkte hij als voorlichter bij het Openbaar Ministerie.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×